Laatste loodjes

13 juli 2016 - Utrecht, Nederland

Zo. De laatste werkdag zit erop. Gelukkig hebben we nog een weekje voor alle laatste acties. De afgelopen weken waren nog behoorlijk druk. Op het werk, met afronden, overdragen en inwerken van vervangers. Bij Roos op school met alle laatste-schoolweken-perikelen: schoolreis, rapportgesprek, gezamenlijk de klas schoonmaken, bakken voor de schoolpicknick, vanaf werk even heen en weer racen om Roos’ eerste echte optreden met haar klas te bewonderen:

Roos open podium

En door alle uitzwaaiborrels, afscheidsetentjes en zelfs een heerlijke high tea, voelt het echt alsof we iets bijzonders gaan doen. Sommige mensen aan wie we vertelden over onze plannen, keken ons glazig aan, met een blik van ‘jij liever dan ik’. Maar over het algemeen is iedereen heel positief, geïnteresseerd en bemoedigend. Ik heb met liefde wel 100 keer over onze plannen verteld. En ook genoten van de ontboezemingen over stille reiswensen die daar soms op volgden.

En nu dus nog een to-do-lijst afwerken voordat het echt zover is. De eerste dagen schoot het nog niet erg op, met twee half-zieke kindjes (Roos darmklachten en Elin verkouden incl. snotogen). Met al die lijstjes voelt het een beetje als de laatste dagen voor ons huwelijk(+ reis) destijds. Een lijst voor ‘laatste week’, met o.a. auto, tuin en huis ‘ruilklaar’ maken (het huis is al heerlijk schoon en opgeruimd, bijna jammer dat we weg gaan ;-), een lijst voor de dag voor vertrek en een voor de dag van vertrek.

Met al die actie zou je bijna vergeten dat we daarna daadwerkelijk weg gaan. En heel lang, ook nog eens.

1. Wilma te Velde:
    13 juli 2016
    Leuk verhaal! Veel sterkte én plezier de komende week!